farní spolčo farností Brodek, Citov, Rokytnice, Kokory a okolí ;ˇD

Buďme Bohu VDĚČNÍ !

3. 11. 2009 20:41
Rubrika: myšlenky

datum: 3.11.2009

čas: 18:48

místo: Olomouc, ulice (asi 28. října)

Po vyčerpávajícím dni jsem si uvědomila, že jsem zapomněla nasytit svoje tělo (to se mi občas stane) ! Žaludek protestoval co nejhlasitěji to šlo, všude už byla tma, 90% obchodů zavřených, na náměstí hrála nějaká hudba ... a mě zajímalo jediné - kde je nebližší obchod. Nakonec jsem objevila obchod, ve kterém jsem si koupila rohlíky.

Znáte to - první kousnutí bylo jako zcela nový skvělý zážitek ... při druhém kousnutí, jsem si uvědomila, že jsem nepoděkovala Pánu za jídlo. Napravila jsem to. Jedla jsem a jedla ... mým tělem se v té hrozné zimě rošřiřoval příjemný pocit nasycenosti a pocitu, že takhle je to správně .. ale pak mě napadlo, že jsem nepoděkovala Bohu dostatečně. Sice jsem děkovala za jídlo, ale měla bych být vděčná i za ten ochod, že byl vůbec otevřený ... za ten luxus, jít se někam najíst, když mám hlad ... a šla jsem se svými myšlenkami ještě dál. Uvědomila jsem si jak můžu být vděčná, že mě nějaký vlak doveze domů a tam si můžu v teple odpočinout.

Dnešní svět prý trápí krize. Promiňte, ale já žádnou krizi nevidím. Nevidím ji v České republice. Já osobně si můžu dovolit jít pracovat. Můžu si koupit spoustu věcí a jídlo prakticky 3/4 dne. Nemusím řešit, že moje děti mají hlad po té, co právě snědly jediné jídlo, které jsem pro ně měla a další nemám a v nejbližší době mít asi nebudu. Můžu se napít vody bez obav, že je závadná. Já krizi nevidím. Dokud půjdu do obchodu a uvidím tam plné regály - budu zastávat názor, že se máme dobře. Možná víc, než si zasloužíme. Pořád se srovnáváme se státy s lepší ekonomikou a tvrdíme, že nejsou peníze ... ale i přesto statistici očekávají větší tržby za vánoční dárky než loni. Zase lidé utratí za dárky na Vánoce vyšší sumy než dříve .. někteří si na to dokonce berou půjčky - ti největší odvážlivci hypotéku.

Nechápu to. Tak co teda s tou krizí? ... Možná jsem vážně jen hloupá blondýna a spoustu věcí nechápu, tak mi je prosím někdo vysvětlete. Jediné co vím - krize nastane, až nebudeme mít co jíst...a teď nemám na mysli náhlé přepadení hladu v 8 večer ve městě ...

a za tohle jsem Bohu vděčná ... mám štěstí, že jsem se narodila do civilizované společnosti s hodně dobrýma vyhlídkama - záleží jen na úhlu pohledu :ˇ)

Zobrazeno 776×

Komentáře

lilie

diky :) takhle se divat na krizi me fakt nenapadlo a mas pravdu.. ;) at zije olm :)

Lussy

Krásný pohled!! Díky moc!!:-)

Lenus

Díky za pěkný článek.<br />
A když jsi zmínila srovnávání se se státy s lepší ekonomikou... v USA nemají žádnou pořádnou hromadnou dopravu, když se chce člověk někam dostat, musí sehnat někoho, kdo má auto; oprava jednoho zubu prý stojí, přepočteno na koruny, asi 10000 Kč; lidé ani tady nejsou spokojeni se svou vládou a myslí si že nemají moc demokracii...<br />
<br />
Opravdu máme být za co vděční!

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz